DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Klaus Iohannis a semnat decretul! Schimbare majoră pentru România

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Administrația Prezidențială a anunțat printr-un comunicat că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Deciziei (UE, EURATOM) 2020/2053 a Consiliului din 14 decembrie 2020 privind sistemul de resurse proprii ale Uniunii Europene și de abrogare a Deciziei 2014/335/UE, Euratom, adoptată la Bruxelles.

Ce înseamnă acest lucru? Uniunea Europeană a adoptat norme privind alocarea a ceea ce se cunoaște sub numele de „resurse proprii” , adică veniturile sale. UE funcționează pe baza unui buget echilibrat, iar cheltuielile sale trebuie, așadar, să fie finanțate în întregime din resursele proprii ale acesteia.

Klaus Iohannis a semnat decretul

Decizia Consiliului 2014/335/UE, Euratom este unul dintre cele trei acte juridice care alcătuiesc ceea ce se cunoaște sub numele de pachetul privind „resursele proprii” legat de cadrul financiar multianual al UE – planul de cheltuieli al UE pentru perioada 2014-2020.

Noua decizie privind sistemul de resurse proprii ale Uniunii Europene (2020/2053) a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2021, însă prevederile sale se aplică numai după ratificarea sa de către toate statele membre si sunt direct aplicabile statelor membre, fără a mai fi necesară transpunerea lor în legislația națională.

Klaus Iohannis a semnat decretul pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Deciziei (UE, EURATOM) 2020/2053 a Consiliului din 14 decembrie 2020 privind sistemul de resurse proprii ale Uniunii Europene luni, 15 februarie. După ratificarea noii decizii, Comisia Europeană va recalcula contribuțiile statelor membre pentru perioada cuprinsă între 1 ianuarie 2021 și data intrării în vigoare.

România va contribui mai mult la bugetul UE

Așadar, contribuția României la bugetu UE este mai mare în 2021 și va fi de 1,4% din Venitul Naţional Brut, față de 1,2% ca până acum. Mai precis, țara noastră va plăti suma de 2,357 miliarde de euro.

„Prin această decizie, Comisia creşte temporar plafonul de resurse proprii de la 1,20% la 1,40% din Venitul Naţional Brut (VNB), utilizând astfel spaţiul creat între acest plafon şi cel de plăţi (spaţiul intitulat garanţii/headroom) pentru operaţiuni de împrumut (Next Generation EU)”, menţiona Ministerul Finanţelor la acea dată.

Sursa Stiridirecte.ro

 179 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos