Klaus Iohannis a semnat: încă două zile libere pentru români

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Președintele Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete, printre care și cel referitor la oferirea unor zile libere pentru români. Astfel, zilele de 6 (Sărbătoarea Botezului Domnului) şi 7 ianuarie (Soborul Sfântului Proroc loan Botezătorul) sunt declarate zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

”Pentru creştinii ortodocşi Praznicul Botezului Domnului sărbătorit anual pe data de 6 ianuarie este sărbătorit şi de către credincioşii romano-catolici, grecocatolici şi penticostali, care, potrivit aceluiaşi recensământ, însumează 7,34% din populaţia României. Sărbătoarea Botezului Domnului (Epifania) sau Bobotează, aşa cum mai este numită în termeni populari, este unică şi prin aceea că, în această zi, cea mai mare parte a credincioşilor ortodocşi sunt prezenţi la biserică pentru a primi Agheasmă Mare; în tradiţia ortodoxă”, se arată în expunerea de motive a legii în Parlament depusă de președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Botezul Domnului şi 7 ianuarie – Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul vor fi zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, potrivit legii promulgată vineri de președintele Klaus Iohannis. Marcel Ciolacu este unul dintre inițiatorii proiectului de lege.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede instituirea, ca zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, a zilelor de 6 ianuarie – Botezul Domnului şi 7 ianuarie – Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul.

„Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea art.139 alin.(1) din Legea nr.53/2003, urmărindu-se instituirea, ca zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, a zilelor de 6 ianuarie – Botezul Domnului – Boboteaza și 7 ianuarie – Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul”, se arăta în raportul comisiei de specialitate.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *