DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Laura Codruța Kovesi intră tare în scandalul sancțiunilor anti-Rusia: anchete anunțate pentru cei care eludează sancțiunile

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
Processing

Sustine acest proiect

Daca doriti sa sustineti acest proiect o puteti face printr-un simplu click. Ne luptam cu cenzura in mediul online, in concluzie singura noastra sursa de sustinere al acestui proiect este bunavointa dumneavoastra.

  • EUR *
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Procurorul-șef al Europei, Laura Codruța Kovesi, a declarat pentru Agenția France-Presse că dorește să urmărească persoanele care subminează sancțiunile împotriva Rusiei.

Parchetul european este însărcinat să investigheze orice infracțiune care se consideră că a costat bani pentru UE, ceea ce înseamnă adesea urmărirea grupărilor criminale internaționale și a operațiunilor sofisticate de fraudă transfrontalieră în materie de TVA.

Ce a spus Kovesi

UE a impus o serie de zece pachete de sancțiuni economice împotriva Moscovei ca pedeapsă pentru invazia de un an a Ucrainei, iar Kovesi vrea să urmărească grupările care eludează măsurile pentru a alimenta mașina de război a Rusiei. “Acesta este un lucru pe care Comisia ne-a cerut deja – dacă ne putem ocupa de el. Iar răspunsul nostru a fost: ‘Da, putem face acest lucru. Suntem pregătiți să o facem'”, a declarat Kovesi, relatează The Guardian. “Avem procurori specializați. Avem birouri în 22 de state membre… Suntem singurul instrument disponibil în acest moment la nivel european care poate lupta cu acest tip de criminalitate”.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos

Aceasta fereastra se va inchide in 8 secunde