Lavrov acuză Occidentul că a declarat un ‘război hibrid total’ împotriva Rusiei: ‘Ucraina este o unealtă pentru a frâna dezvoltarea pașnică a Rusiei’

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a afirmat că Occidentul a declarat un “război hibrid total” împotriva Rusiei. Vorbind de la Moscova, Lavrov adaugă că este greu de prevăzut cât va dura conflictul cu Occidentul, potrivit Sky News. Declarațiile au fost făcute sâmbătă, în cadrul celei de-a 30-a Adunări a Consiliului pentru politică externă și de apărare (SVOP).

Lavrov a menționat că întâlnirea are loc într-un moment de cotitură, când Rusia, ca și în 1917 și 1991, “se confruntă cu o alegere a căii istorice”. “Circumstanțele externe nu numai că s-au schimbat radical, dar se schimbă în fiecare zi mai adânc, mai larg. Iar țara noastră, desigur, se schimbă odată cu aceste circumstanțe și trage propriile concluzii”, a declarat Lavrov.

“Occidentul colectiv a declarat un război hibrid total împotriva noastră și este dificil de prezis cât timp va dura totul, dar este clar că toată lumea, fără excepție, va simți consecințele”, a adăugat ministrul rus de externe. Lavrov a subliniat că Rusia face totul “pentru a evita o confruntare directă”. “Dar, din moment ce provocarea a fost lansată, noi, bineînțeles, o acceptăm. Nu suntem străini de sancțiuni, într-o formă sau alta au fost aproape întotdeauna”, a adăugat el.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

 168 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.