Liderii europeni încep public să fie deranjați de insistențele ucrainene: Trebuie să facem o pauză de la sancțiuni (Alexander de Croo)

Al şaselea pachet de sancţiuni “este un mare pas înainte. Şi cred că ar trebui să facem o pauză acum”, a declarat prim-ministrul belgian Alexander de Croo la sosirea sa pentru a doua zi a summitului, la Bruxelles, potrivit La Libre, citat de Rador.

Marţi, după acordul pe embargoul petrolier, toată lumea se gândea la embargoul pe achiziţiile de gaz din Rusia, dar mai mulţi lideri europeni au pledat pentru o “pauză” şi unii au exclus chiar adoptarea unei asemenea măsuri.

Al şaselea pachet de sancţiuni “este un mare pas înainte. Şi cred că ar trebui să facem o pauză acum”, a declarat prim-ministrul belgian, Alexander de Croo, la sosirea sa pentru a doua zi a summitului, la Bruxelles.

Liderii celor 27 de ţări din UE au ajuns la un acord luni seara care ar trebui să permită reducerea cu circa 90% a importurilor lor de petrol rusesc până la sfârşitul anului şi să oprească finanţarea războiului dus de Moscova în Ucraina.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

 76 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.