DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Locul unic din România unde “plouă” cu aur

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

România deține o comoară ascunsă , un loc unic unde “plouă cu aur”. Vorbim despre peştera Şugău, în traducere Peştera Şoaptelor, din Harghita. Este cunoscută pentru galeriile ei foarte joase şi inguste, dar și pentru legendele care spun că aici aurul pică din pereți.

Peştera Şugău este situată în Munţiii Giurgeului, pe versantul sudic al Muntelui Sipos (1568 m). Grota, unică în România, s-a format într-o lentilă de calcar din muntele Şipoş, masiv situat în munţii Giurgeului.

Peştera este dispusă pe 4 nivele şi lungă de 1021 metri. Nu se poate vizita în totalitate, fiind disponibil un singur nivel şi un traseu turistic de 150 de metri. Gura de intrare se află la altitudinea de 1060 m, umiditatea în peşteră este de peste 90%, iar temperatura din este de 7-9 grade.

„Peştera Şugău este un loc extrem de interesant atât pentru turiştii simpli, dar şi pentru speologi. Aici pot fi admirate formaţiuni care nu se mai găsesc nicăieri la noi în ţară. Foarte spectaculoase sunt stalactitele conice, un ansamblu care seamănă cu un caldelabru, dar şi stâlpii cu guler“, Cristi Turcu, geolog.

Peștera care produce o găleată de aur din 7 în 7 ani

Peștera și-a primit numele de Șugău de la șuierăturile care se aud permanent în peșteră. Superstiția spune că zgomotul ar fi făcut de fapt de spiritele celor care au murit în peșteră în căutarea aurului.

Citeste continuarea pe StiriRomania.ro

 138 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos