DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

LOVITURĂ DE TEATRU în Dosarul Revoluției! Documentul care îl CONTRAZICE pe procurorul care a instrumentat cazul

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
Processing

Sustine acest proiect

Daca doriti sa sustineti acest proiect o puteti face printr-un simplu click. Ne luptam cu cenzura in mediul online, in concluzie singura noastra sursa de sustinere al acestui proiect este bunavointa dumneavoastra.

  • EUR *
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Joi, 22 decembrie 2022, generalul magistrat Cătălin Ranco Pițu, șeful Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și cel care a instrumentat „Dosarul Revoluției”, a declarat că la Revoluția Română din Decembrie 1989 nu au existat teroriști. O declarație dată, la 25 decembrie 1989, de un colonel (r) CIE, fosta DIE, pe numele său Domițian Bălței, răstoarnă cele spuse de către procurorul militar Pițu.

La vremea respectivă, Domițian Bălței a descris în detaliu cum au acționat teroriștii la Revoluție, de unde trăgeau și că unii dintre aceștia făceau parte din Direcția a V-a Securitate și Pază a dictatorului Nicolae Ceaușescu.

Este vorba despre un raport al lui Domițian Bălței adresat „Comandamentului Unic al MApN”, mai exact generalului Ștefan Gușă, șeful Marelui Stat Major al Armatei, și generalului Iulian Vlad, ultimul șef al Securității. Documentul este prezentat de cercetătorul american Roland O. Thomasson, în volumul „Căderea unui dictator – Război hibrid și dezinformare în Dosarul Revoluției din 1989”. Volumul a fost realizat sub umbrela Institutului Revoluției Române, în perioada în care fostul premier Petre Roman ocupa funcția de director general al IRRD, iar Andrei Ursu, pe cea de director științific.

Interesant este faptul că acest raport al fostului colonel CIE apare chiar în „Dosarul Revoluției”, instrumentat de Cătălin Ranco Pițu.

CITESTE INTEGRAL PE BUGETUL

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos

Aceasta fereastra se va inchide in 8 secunde