Lovitură pentru șoferi! Proprietarii de vehicule pe care nu le folosesc, OBLIGAȚI să plătească RCA

Curtea Europeană de Justiție ( CJUE) a decis ca toate vehiculele care se află înmatriculate pe teritoriul Uniunii Europene trebuie să aibă RCA până în momentul în care sunt radiate. Vestea afectează aproape două milioane de români.

Lovitură pentru șoferi! Prin urmare, conform ultimei decizii CJUE, aproximativ două milioane de români trebuie să facă RCA pentru mașinile vechi pe care nu le mai folosesc și le au abandonate pe stradă sau prin curți. De asemenea, nu se mai poate folosi nici suspendarea RCA-ului, metodă folosită destul de des în România, în ultima vreme, potrivit economica.net.

Din toate mașinile înmatriculate în România, doar 85% au RCA, reprezentând un procent sub nivelul impus de Uniunea Europeană. Mai mult decât atât, chiar ponderea mașinilor foarte vechi din totalul celor înmatriculate și fără RCA face ca procentul din țara noastră să fie sub limita Uniunii Europene.

Lovitură pentru șoferi! Proprietarii de vehicule pe care nu le folosesc, OBLIGAȚI să plătească RCA

Conform estimărilor economica.net, la sfârșitul anului 2020 în România erau înmatriculate aproximativ 9,2 milioane de vehicule, însă dintre aceste în jur de 2 milioane sunt mai vechi de 20 de ani iar majoritatea nu mai sunt folosite în trafic. Totuși, decizia CJUE impune ca și acestea să aibă RCA deoarece prezintă riscuri.

Datele estimate de ASF arată că între 700.000 și 1,7 de autoturisme sunt în mod constant fără RCA în Eomânia, în contextul în care sunt înmatriculate 7,2 milioane de autoturisme.

Citeste continuarea pe Romaniatv.net

Comentarii Facebook
Pentru a inchide POPup-ul apasa pe imaginea de mai jos