Lovitură pentru Ucraina: Statele Unite nu permit piloților ucraineni să se antreneze pe avioanele europene F-16 (NYT)

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Un nou impuls al Marii Britanii și Țărilor de Jos de a furniza Ucrainei avioane de luptă F-16 a scos la iveală cea mai recentă falie dintre aliații occidentali, care au avut contre în mod repetat pentru trimiterea de arme de război puternice către Ucraina.

Mai mulți aliați europeni sunt pregătiți să-și dea avioanele F-16 Ucrainei. Dar administrația SUA, condusă de Joe Biden, care trebuie să aprobe orice transfer al avioanelor fabricate american, nu este convinsă că Ucraina are nevoie de avioanele scumpe; avioanele de acest tip sunt un element de bază al multor arsenale militare moderne.

Scepticismul Washingtonului este atât de profund, încât piloții de la Kiev nici măcar nu au voie să se antreneze pe F-16, care sunt deținute de state europene, potrivit unui înalt oficial ucrainean care a vorbit sub condiția anonimatului pentru a discuta sincer problema diplomatică sensibilă, informează NY Times.

Reticența americanilor de a permite antrenamentul ar limita sever o nouă coaliție europeană propusă pentru a ajuta Ucraina să obțină și să folosească F-16 – fie în conflictul actual, fie pentru a se proteja împotriva oricăror agresiuni viitoare ale Moscovei, după ce Occidentul își va întoarce atenția de la războiul de 15 luni.

„Ceea ce este cu adevărat important aici este să semnalăm Rusiei că noi, ca națiuni, nu avem nicio obiecție filozofică sau de principiu în a furniza Ucrainei capabilitățile de care are nevoie, în funcție de ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă”, a declarat miercuri ministrul britanic al apărării, Ben Wallace. in Berlin. El a adăugat: „Acesta este la latitudinea Casei Albe să decidă dacă dorește să lanseze această tehnologie”.

citeste integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *