Ludovic Orban susţine proiectul de lege care împiedică cumulul salariului cu pensia: „Consider că este un lucru drept”

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Președintele PNL Ludovic Orban a comentat luni, la Parlament, proiectul anunțat de Raluca Turcan care va interzice cumulul pensiei cu salariul la stat.

Ludovic Orban a explicat că, prin acest proiect de lege, persoana ajunsă la pensie, care vrea să lucreze în continuare, îşi poate suspenda pensia pe perioada cât munceşte, aceasta crescând în funcţie de contribuţia pe acea perioadă.

„Dacă ia decizia să se angajeze i se va suspenda plata pensiei, adică va primi salariul pentru funcția pe care o ocupă și îi va crește prin contribuțiile pe care le va plăti, i se vor lua în calcul contribuțiile suplimentare plătite pentru momentul în care redevine pensionar. Consider că este un lucru drept.

Nu cred că este normal ca un om care a fost polițist, de exemplu, să se pensioneze la 45 de ani. Nu mai zic de alții. Nu mi se pare just. Mi se pare corect în momentul în care un om vrea să-și reia activitatea trebuie să trăiască din salariu și să nu primească pensie odată cu reluarea activității. Evident, în sectorul public”, a spus Ludovic Orban.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a spus că proiectul care va interzice cumulul pensiei cu salariul în sistemul de stat este aproape finalizat și va fi gata cât de curând, fără a avansa însă o dată.
Legat de posibilitatea ca profesorii pensionari să fie plătiți cu ora, Turcan a susținut că proiectul include „anumite măsuri” astfel încât să nu se ajungă la blocarea unor domenii esențiale.

Citeste continuarea pe RomaniaTV

Loading