Ma ameninta sau santajeaza in mediul Online! Ce fac?

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Primim foarte multe mesaje de la adolescenti si nu numai care sunt agasati in mediul online si nu stiu ce sa faca, astazi in acest articol va prezentam ce puteti face in momentul in care sunt agasati.

In primul rand aici vine vorba de Cyberbullying, ce inseamna asta?

Cyberbullying-ul sau hărțuirea online este bullying-ul relizat prin dispozitive mobile sau internet. Cyberbullying-ul este foarte neplăcut pentru că poate fi public, greu de dat jos de pe Internet și te poate afecta tot timpul, chiar și când ești acasă.

Acum, stim si cunoastem cazuri in care adolescentii cu asta se hranesc, cu hartuirea online, si se duc mereu catre persoanele care sunt vulnerabile sau persoane de interes public.

Daca esti o persoana slaba emotional o sa cazi foarte repede intr-o depresie gandindu-te ca viata ta s-a terminat acolo din cauza acestor actiuni pe care niste persoane fie ca le cunosti sau nu se joaca cu viata ta.

Dar daca situatia se agraveaza si esti o persoana amenintata atunci iti prezentam cateva proceduri legale din noul Cod Penal actualizat pe 2020.

Art. 206

Ameninţarea

(1) Fapta de a amenința o persoană cu săvârșirea unei infracțiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăși sancțiunea prevăzută de lege pentru infracțiunea care a format obiectul amenințării.

(2) Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Daca o persoana te ameninta in spatiul Online trebuie sa cunosti un lucru foarte important, ca este in mediul online el este tot un spatiu PUBLIC iar fapta se pedepseste, tot ceea ce trebuie sa faci este sa mergi la Politia din orasul/comuna de care apartii si sa depui o plangere penala cu dovezile pe care le ai, iar mai apoi din urma cercetarilor facute o sa se stranga un grup de suspecti din aria prietenilor tai, si intr-un final cel care a savarsit aceasta fapta o sa raspunda in fata legii.

RECLAMA 8

Sunt foarte multi adolescenti care sunt speriati/traumatizati de aceste actiuni in spatiul online, sau persoane care sunt santajate, dar trebuie sa cunoasteti un lucru, Noul Cod Penal este actualizat pe 2020 si are niste pedepse mult mai aspre!

Nu trebuie sa-ti fie frica sa mergi sa depui o plangere daca viata ta iti este pusa in pericol!

Speram ca acest articol sa va ajute, publicat pe pagina Unicef!

Loading