DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Maia Sandu, în Parlamentul României: Războiul este tot mai aproape, rachetele ruseşti care ţintesc infrastructura ucraineană cad şi pe pământul nostru

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a vorbit, în Parlamentul României, despre invazia Rusiei în Ucraina, afimând că războiul este tot mai aproape, iar rachetele ruseşti care ţintesc infrastructura ucraineană cad şi pe teritorul Republici Moldova. De asemenea, Maia Sandu a afirmat că moldovenii trec printr-o criză energetică majoră şi riscă să rămână fără gaze şi electricitate în această iarnă. “După ce Federația Rusă a bombardat rețelele ucrainene, Gazprom a redus în jumătate volumul de gaze livrat Moldovei, iar furnizarea de electricitate din stânga Nistrului pentru luna viitoare a devenit incertă, asigurarea țării cu energie electrică este o provocare zilnică”, a mai spus Sandu.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu a declarat, marţi, în plenul Senatului că va face tot ce poate pentru ca Republica Moldova să fie de partea bună a istoriei în contextul războiului declanşat de Rusia în Ucraina.

Voi face tot ce pot pentru ca Republica Modova să fie de partea bună a istoriei şi ca oamenii să trăiască în pace, liberi şi demni, la ei acasă. Sunt onorată să mă aflu azi, aici, şi să pot mulţumi României. România a ştiut să fie alături de noi, de câte ori a fost nevoie, şi atunci când a creat oportunităţi de studii pentru atâţia tineri de pe malul stâng al Prutului, care îşi aduc contribuţia la o lume mai bună, fie că se întorc în comunitatea lor sau se află oriunde în lume, şi atunci când a finanţat modernizarea a sute de grădiniţe şi atunci când a donat mixrobuze şcolare, când a fost alături de noi cu ajutoare materiale şi cu vaccin pentru lupta cu pandemia şi acum, când ne furnizează energie electrică, după ce Rusia a bombardat staţiile de energie electrică din Ucraina”, a spus preşedintele Republicii Moldova.

Maia Sandu a afirmat că „astăzi trăim vremuri cu adevărat dramatice și decisive – și avem nevoie unii de alții. Trăim realitatea unui război îngrozitor la hotarele noastre. Un război care ucide oameni nevinovați în Ucraina și care pune în pericol libertatea noastră, a tuturor, în această regiune. Războiul este tot mai aproape. Rachetele rusești care țintesc infrastructura ucraineană cad și pe pământul nostru. S-a întâmplat chiar ieri”.

CITESTE INTEGRAL PE ROMANIATV

 168 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

One thought on “Maia Sandu, în Parlamentul României: Războiul este tot mai aproape, rachetele ruseşti care ţintesc infrastructura ucraineană cad şi pe pământul nostru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos