Majorarea vârstei de pensionare a fost decisă prin PNRR: Boloș spune că Budăi va decide!

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Majorarea vârstei de pensionare este prevăzută în PNRR, iar soluţia tehnică este la Ministerul Muncii, spune ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș: „O decizie se va lua la nivelul coaliţiei de guvernare, având în vedere că este un jalon cu extrem de mare impact”, scrie Mediafax.

Marcel Boloș dă detalii exacte

„Creşterea vârstei de pensionare şi alinierea, de fapt, a vârstei de pensionare este prevăzută în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, însă termenul, din câte îmi aduc aminte, este anul 2035. E un jalon care urmează după jalonul de pensii speciale şi pe care, la momentul potrivit, o să-l prezinte colegii de Ministerul Muncii, fiind, de asemenea, o greutate ca aceste reforme în ceea ce priveşte cheltuielile publice cu pensiile să poată să fie validate de către Comisia Europeană. Sunt cele mai grele jaloane şi trebuie să le acordăm sprijin, pentru că, până la urmă, România, interesul României este în joc”, spune Marcel Boloş.

El a precizat că, în conformitate cu legislaţia existentă, alinierea vârstei de pensionare la bărbaţi şi femei este trecută „textual” în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Detaliile tehnice le pot oferi colegii de la Ministerul Muncii care răspund de ducerea la bun sfârşit al acestui jalon”,menționează Marcel Boloş.

citeste integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *