Mașinile diesel ar putea fi interzise într-un mare oraș din România. Ce spune edilul local

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Share

Din cauza poluării excesive, mașinile diesel ar putea fi interzise într-unul dintre cele mai mari orașe din România. Autoritățile din Brașov, prin edilul local, au lansat o dezbatere publică pe rețeaua de socializare Facebook, cu privire la interzicerea mașinilor cu motoare diesel în oraș.

Mașinile diesel ar putea fi interzise în Brașov

Primarul din Brașov a lansat pe Facebook o dezbatere publică asupra interzicerii circulației în oraș a mașinilor cu motor diesel. Edilul local a pornit de la recomandările Observatorului Român de Sănătate cu privire la măsurile ce se pot lua pentru limitarea poluării.

Allen Coliban a subliniat că nu va lua decizii cu un impact major asupra vieții brașovenilor, fără ca acestea să fie precedate de ample consultări și dezbateri publice cu toate persoanele interesate.

Astfel, primarul din Brașov le-a cerut oamenilor părerea cu privire la această posibilă măsură de aplicat contra poluării din oraș.

După cum menționează și raportul, factorul decisiv în determinarea calității aerului este legat de cum se realizează transportul în interiorul orașului. Mașini multe, diesel și vechi = aer plin de particule în suspensie (PM10, PM2.5) cauzatoare de cancer (prima cauză de îmbolnăvire de cancer conform Agenției Internaționale pentru Cercetarea Cancerului), a scris pe Facebook primarul Allen Coliban.

Brașovul – în top 3 orașe poluate din România

Citeste continuarea pe Fresh24.ro

Loading