Ministrul Educației: „elevii s-ar putea reîntoarce fizic la școală la final de mai, început de iunie”

Ministrul Educației a declarat că elevii ar putea reveni la ore cu prezență fizică la finalul lunii mai, sau începutul lunii iunie. Sorin Cîmpeanu spune că totul depinde de măsura în care vor fi respectate regulile de protecție la coronavirus.

Sorin Cîmpeanu – când se întorc elevii la școală

Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că vacanța prelungită de primăvară s-ar putea transforma în zile de prezență fizică a elevilor în școli, la finalul lunii mai, începutul lunii iunie.

El a motivat astfel măsura de prelungire a vacanței, care a fost contestată de o parte din populație. Cîmpeanu spune că testarea, vaccinarea și respectarea regulilor vor da ocazia Ministerului Educației să propună executivului deschiderea școlilor cu prezență fizică.

„Am avea șansa ca aceste zile în plus de vacanța în aprilie să se transforme în zile de prezență fizică la sfârșit de mai, început de iunie. Ceea ce este un mare câștig. Este un imens câștig”, a declarat Ministrul Educației la Digi24.

150.000 de cadre didactice vaccinate

În ceea ce privește vaccinarea în învățământ, oficialul a declarat că există, până în prezent 150.000 de angajați vaccinați, dar vor fi mai mulți până la începutul lunii mai. Ministrul Educației promite că anul școlar 2020-2021 se va încheia în condiții mai bune decât cel care a trecut.

Citeste continuarea pe Huff.ro

 115 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.