DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Ministrul Muncii explică ce este talonul mov de pensii. Care dintre pensionari îl vor primi

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
Processing

Sustine acest proiect

Daca doriti sa sustineti acest proiect o puteti face printr-un simplu click. Ne luptam cu cenzura in mediul online, in concluzie singura noastra sursa de sustinere al acestui proiect este bunavointa dumneavoastra.

  • EUR *
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Ministrul Muncii spune că începând din 15 martie, talonul mov va ajunge la pensionarii din România. Este vorba despre cupoanele de pensie pe care poștașii trebuie să le ducă pensionarilor care au ales să primescă pensiile pe card bancar.

Raluca Turcan – cine și când primește talonul mov de pensie

Talonul mov de pensie este, de fapt, cuponul pe care trebuie să îl primească pensionarii care au optat pentru pensie prin bancă. Raluca Turcan a declarat că din 15 martie 2021, poștașii vor începe să distribuie talonul mov la domiciliile beneficiarilor.

Din 15 martie am rezolvat o problemă plimbată de ani de zile: talonul mov ajunge la pensionarii care primesc pensiile prin cont bancar. Este vorba de acele cupoane de pensii pe care poştaşii trebuie să le ducă acasă celor care au optat să-şi primească drepturile prin bancă, a declarat Ministrul Muncii.

Ministrul Raluca Turcan a spus că distribuirea taloanelor mov era o obligație contractuală pe care Poșta Română o avea și pe care nu a respectat-o timp de 15 ani. Sunt 2,3 milioane de români care urmează să primească cupoanele de pensie începând cu data de 15 martie 2021.

Două tipuri de taloane pentru pensionari

Pensionarii din România trebuie să primească două tipuri de taloane: cele mov destinate pensionarilor care primesc pensia prin bancă, și taloane roșii pentru cei care încasează drepturile de pensie la domiciliu. Talonul roșu este documentul de plată, iar talonul mov este documentul prin care pensionarii sunt informați cu privire la sumele care le intră în contul bancar.

Citeste continuarea pe Fresh24.ro

Loading

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos

Aceasta fereastra se va inchide in 8 secunde