Ministrul rus de externe vine cu acuzații noi: Occidentul a interzis Ucrainei să continue negocierile cu Rusia

La o zi după întâlnirea ruso-ucraineană de la Istanbul din 29 martie, Occidentul a interzis Kievului să continue negocierile cu Moscova, susține ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat postului de radio și televiziune bosniaco-sârb Radio și Televiziune din Republica Srpska.

„Acesta este un răspuns la întrebarea dacă negocierile au vreo perspectivă. Occidentul nu permite Ucrainei să negocieze”, a precizat ministrul rus de externe. „Ucraina părea să prezinte o propunere în urmă cu două luni cu privire la modul de rezolvare a acestei probleme. Propunerile au fost luate ca bază. Așa că, o zi mai târziu (după întâlnirea delegațiilor la Istanbul – n.r.), Occidentul le-a interzis ucrainenilor să continue acest proces”.

Ministrul a subliniat că, după aceasta, poziția părții ucrainene s-a schimbat semnificativ. „Și-au înăsprit poziția, a avut loc o provocare la Bucha, care a fost evident înscenată. La trei zile după aceea, militarii ruși au părăsit această zonă. Oamenii locuiau acolo, primarul se plimba cu mașina pe străzi. Și abia trei zile mai târziu au găsit cadavre acolo”, a declarat Lavrov.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

 120 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.