DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Momentul în care o persoană s-a aruncat în gol pentru a se salva din incendiul de pe Mamaia

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Sesizare de incendiu la numărul unic de urgență 112. Pompierii constănțeni au fost solicitați să intervină, marți dimineață, pentru a lichida un incendiu care a izbucnit într-un apartament aflat la etajul șase, al unui bloc de pe bulevardul Mamaia din Constanța. Pentru a scăpa de flăcări, o femeie se afla în stare extrem de gravă după ce s-a aruncat de la balconul apartamentului său care a fost cuprins de flăcări. Din nefericire, femeia a decedat la scurt timp după căzătură.

Conform reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, pompierii militari au fost sesizați să intervină de urgență pentru a lichida un incendiu care s-a produs într-un apartament aflat la etajul șase, dintr-un bloc cu șapte niveluri de pe bulevardul Mamaia.

„Se intervine cu trei autospeciale de stingere și autospeciala cu scară. Apartamentul arde generalizat, cu flacără deschisă și degajare mare de fum”, au precizat sursele citate pentru CT News.

O femeie s-a aruncat de la balcon pentru a nu fi cuprinsă de flăcări

În împrejurări încă necunoscute, bărbatul aflat în locuință a reuşit să se autoevacueze, ieşind pe scări din locuinţa în flăcări.

Din primele informații, o femeie a sărit de la geam și se află în stop cardio-respirator, cadrele medicale aflate la fața locului încercând să o readucă la viață.

„Femeia iese cu spatele pe fereastra balconului, înconjurată de un fum negru, des. Ea încerca să se agaţe de marginea balconului însă mâinile îi alunecase şi a căzut în gol, de la etajul 6”, potrivit declarației unui martor.

Din păcate, a fost declarat decesul femeii. Medicii nu au mai putut să facă nimic pentru a o salva.

Între utilajele moblizate de pompieri la acest eveniment tragic se numără şi o autoscară.

Potrivit surselor din rândul salvatorilor, primul apel de urgenţă a fost efectuat în jurul orei 9.15 iar primul echipaj de pompieri a ajuns după 3 minute.

Autoscara a ajuns însă după 20 de minute, ulterior momentului în care femeia a căzut de la înălțime.

Dezastru pe linie în județul Iași

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au fost sesizați la finalul săptămânii trecute în mai multe situații în județ. Angajații Inspectoratului s-au deplasat la fața locului pentru a lichida o serie de incendii. Din nefericire, într-o localitate ieșeană, incendiul s-a soldat cu victime omenești. Pe lângă incendiile din zona metropolitană Iași, pompierii ISU s-au luptat cu flăcările și în mai multe localități din județ.

„În data de 12 februarie 2021, ora 7:13, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Păușești, comuna Dumești. S-a intervenit la stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați, bunurile din 5 încăperi, actele personale ale proprietarului și s-au degradat electrocasnicele din interior și 3 butelii”, au precizat reprezentanții ISU Iași.

Incendiul a afectat și o locuință învecinată, unde au fost degradați circa 5 metri pătrați de acoperiș. Conform celor de la ISU Iași, cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele combustibile, au mai transmis cei de la ISU Iași.

În ultima perioadă, în județul Iași au mai avut loc incendii produse din cauza instalațiilor de încălzire defecte.

Sursa BZI.ro

 175 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos