DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Neînțelegeri între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății! Ce se întâmplă cu 2 zile înainte de redeschiderea școlilor?

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
Processing

Sustine acest proiect

Daca doriti sa sustineti acest proiect o puteti face printr-un simplu click. Ne luptam cu cenzura in mediul online, in concluzie singura noastra sursa de sustinere al acestui proiect este bunavointa dumneavoastra.

  • EUR *
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Potrivit informațiilor oficiale, școlile se vor deschide începând cu data de 8 februarie, însă la momentul actual se pare că există neînțelegeri între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății în legătură cu acest subiect. Care este explicația?

După ce au analizat în detaliu tot ceea ce implică redeschiderea școlilor, autoritățile au luat decizia ca începând de luni, 8 februarie 2021, elevii să se întoarcă în unitățile de învățământ, cursurile desfășurându-se față în față. Cu toate acestea, cu doar 2 zile înainte de r edeschiderea școlilor, autoritățile nu se pot pune de acord cu privire la măsurile ce ar trebui luate pentru a prevenirăspândirea noului coronavirus. Ce neînțelegeri au apărut între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății?

Reprezentații Ministerului Educației și Ministerului Sănătății se contrazic! De unde au pornit neînțelgerile?

Redeschiderea școlilor se va face de luni, 8 februarie 2021, însă autoritățile au precizat că vor fi respectate mai multe reguli stricte, astfel încât sănătatea elevilor și profesorilor să nu fie pusă în pericol din cauza noului coronavirus.Printre măsurile care vor fi luate se numără și completarea unui formular pentru testare de către părinți, acesta fiind motivul pentru care au apărut neînțelegeri între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății.

Formularul privind acordul de testare al elevilor în școli i-a bulversat pe părinți, având în vedere că încă nu s-a stabilit cum ar trebui completat acesta. Ministerul Sănătății le-a recomandat părinților să aibă acest formular completat luni, 8 februarie 2021, în momentul în care își vor duce copiii la școală, în timp ce Ministerul Educației anunță că acestlucru nu este legal și că formularul ar trebui completat doar în cazul copiilor care prezintă simptomele ale infectării cu noul coronavirus.

„Recomandăm părinților să aducă din prima zi de școală formularul de consimțământ tipărit și semnat, pentru ca elevii să poată fi testați imediat atunci când este nevoie.”, au precizat reprezentanții Ministerului Sănătății, prin intermediul unui comunicat. 

Sursa articol Kanald.ro

Loading

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos

Aceasta fereastra se va inchide in 8 secunde