DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Noi ajutoare pentru români. Banii intră pe card pentru facturile la energie

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Veste bună pentru români! Aceștia vor primi bani pe card pentru a-și plăti facturile la energie și pentru a-și cumpăra lemne de foc. Este vorba despre un miliard de euro din fonduri europene, pentru plata ajutoarelor timp de un an de zile. Vestea a fost dată chiar de ministrul MArcel Boloș, care a explicat cum vor decurge lucrurile în acest sens.

Cum vor primii românii bani pentru facturile la energie și lemne de foc

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a intrat în direct la Antena 3 CNN unde a explicat mecanismul prin care banii vor ajunge în buzunarele românilor.

”Trebuie să vă spun că acești bani sunt disponibili în cadrul politicii de coeziune, respectiv din banii pe care nu îi putem consuma până la finele anului 2023. Iar acest miliard de euro destinat sărăciei energetice face parte din pachetul de măsuri pe care Comisia Europeană l-a propus pentru modificare și adăugare la regulamentul mecanismului de redresare și reziliență. În acest context, coaliția urmează să decidă asupra modului în care vor fi utilizați acești bani și cuantumurile care urmează a fi primite de către cei care sunt socotiți ca fiind persoane și familii vulnerabile”, a explicat Marcel Boloș pentru Antena 3 CNN.

”Noi avem acum 2.414.000 de beneficiari. Este posibil ca din simulări, pentru că acum se lucrează și la partea de simulări a numărului de beneficiari și coaliția a solicitat să existe mai multe alternative, respectiv să creștem această limită de venit, să zicem undeva în jurul sumei de 2000 de lei, aceste lucruri urmând a fi clarificate în mecanismul care se va pune la punct pentru derularea acestei scheme. Deci există și perspectiva aceasta de creștere a numărului de beneficiari, ținând cont și de bugetul pe care îl avem la dispoziție.

CITESTE INTEGRAL PE DESTEPTE

 258 Total vizualizari,  4 Vizualizari azi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos