DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Noul Cod Rutier 2020: Ce sanctiuni iti poate aduce, de fapt, folosirea telefonului mobil la volan

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
Processing

Sustine acest proiect

Daca doriti sa sustineti acest proiect o puteti face printr-un simplu click. Ne luptam cu cenzura in mediul online, in concluzie singura noastra sursa de sustinere al acestui proiect este bunavointa dumneavoastra.

  • EUR *
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Ultimele modificari la legislatia rutiera permit soferilor sa foloseasca tabletele in timp ce sunt la volan, prevedere care a starnit deja multe controverse printre specialisti. In continuare insa, utilizarea telefoanelor mobile ramane strict interzisa!

Despre utilizarea dispozitivelor mobile la volan s-a vorbit mult in ultimii ani, legislatia rutiera din tara noastra pedepsindu-i pe soferii care folosesc telefonul mobil in timp ce se afla la volan.

Pentru a putea utiliza telefonul in masina, soferii au nevoie de un dispozitiv de tip “hands free”. Codul Rutier a primit insa o serie de modificari in aceasta primavara, in luna aprilie, una dintre ele facand referire si la aceste asa numite dispozitive mobile. Daca in cazul telefonului mobil nu s-a schimbat nimic, noul Cod Rutier permite soferilor sa foloseasca tabletele.

Asa cum era de asteptat, aceasta modificare a starnit controverse printre specialisti, acestia neintelegand cum s-a ajuns la concluzia ca o tableta ar putea fi mai putin periculoasa la volan in comparatie cu un telefon mobil.

In plus, atat tableta, cat si telefonul mobil, pot fi considerate dispozitive mobile, prin intermediul acestora putandu-se trimite mesaje de tip text sau audio sau accesa internetul.

In plus, tableta are dimensiuni si mult mai generoase in raport cu un telefon! In aceste conditii, specialistii sunt de parere ca siguranta participantilor la trafic este pusa in pericol, numarul accidentelor urmand sa creasca in perioada urmatoare.

Sursa cars.ro

Loading

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos

Aceasta fereastra se va inchide in 8 secunde