Nuami Dinescu o face praf pe doctorița de la Suceava, care cerea mită pacienților cu cancer: „Ce fel de creatura ești? Din ce ești făcută, femeie?”

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!
RECLAMA 11

Nuami Dinescu o face praf pe doctorița de la Suceava, care cerea mită pacienților cu cancer. O întreagă anchetă are loc în nordul Moldovei, după ce un medic oncolog este acuzat de către pacienți că le-ar fi cerut bani. Anchetatorii au investigat 64 de cazuri de luare de mită.

Nuami Dinescu o face praf pe doctorița de la Suceava. Investigațiile în acest caz au fost demarate după ce familia unui pacient care a murit de cancer l-a denunțat pe medicul oncolog. Potrivit presei locale, primul denunț a fost făcut în luna martie a anului trecut. Pacienții vorbeau între ei și așa au aflat că primesc tratament doar dacă îi dau bani doctoriței.

În luna decembrie, medicul Anca Ababneh Dumitrovici a primit de la un pacient, care suferea de două forme de cancer, suma de 50 de lei. Banii erau puși în dosarul cu actele medicale. Doctorița s-a uitat atunci la pacient și i-a dat de înțeles că banii nu sunt suficienți. Pacientul a mai scos încă 50 de lei din buzunar și i-a dat medicului. Abia atunci aceasta a acceptat să ia dosarul bolnavului.

Ultimii bani i-a primit chiar în ziua în care a fost reținută. Medicul luase atunci 200 de lei de la un alt pacient. Potrivit anchetatorilor, în numai 7 zile, medicul a primit mită de 62 de ori de la pacienții cu cancer. Femeia a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

CITESTE INTEGRAL PE RTV

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *