O fi și viitorul României? Bulgarii care spală și se spală mai puțin și care stau în intuneric trăiesc sustenabil/ Sondaj

Peste două treimi dintre bulgari înţeleg corect termenul “gospodărie sustenabilă”, fac economii la electricitate, apă şi detergenţi şi utilizează electrocasnice care permit realizarea de economii la energie, arată rezultatele unui sondaj publicate joi cu ocazia unei conferinţe găzduite de BTA. Sondajul a fost efectuat în luna mai în rândul a 1.002 de respondenţi adulţi prin intermediul unor interviuri faţă în faţă, cu ocazia Zilei mondiale a mediului înconjurător, care este aniversată în fiecare an pe data de 5 iunie.

Rezultatele sondajului oferă o imagine a ceea ce fac bulgarii în legătură cu modul de viaţă sustenabil şi cum înţeleg noţiunea de “gospodărie sustenabilă”.

Potrivit lui Dimiter Ganev de la firma de sondare a opiniei publice Trend, 23% dintre bulgari utilizează electrocasnice care permit realizarea de economii la energie. Cel mai activ grup de persoane, cei cu vârsta între 30 şi 59 de ani, sunt deschişi într-o mai mare măsură la tendinţele cu privire la mediul înconjurător şi sustenabilitate. Cel mai mare procent de persoane care declară că nu aruncă mâncarea şi cumpără doar atât cât au nevoie se regăseşte în rândul vârstnicilor, 47%. În schimb, în rândul tinerilor această opţiune este aleasă de mai puţin de o treime dintre ei şi asta din cauza lipsei de experienţă şi a evaluărilor greşite cu privire la cât de multă mâncare au nevoie şi cum poate fi planificat consumul în zilele următoare.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

 90 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.