O nouă provocare pentru SUA! Rusia urmează să finalizeze infrastructura pentru transportoarele torpilelor Poseidon

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Rusia intenţionează să finalizeze în 2024 construcţia infrastructurii sale de coastă din Oceanul Pacific pentru a constitui baza submarinelor nucleare care vor transporta torpilele autopropulsate Poseidon, a informat, luni, agenţia de ştiri TASS, citată de Reuters.

Rusia a comunicat în ianuarie că a produs primul set de torpile Poseidon, la patru ani după ce preşedintele Putin a anunţat noul tip de armă strategică nucleară, confirmând că aceasta va avea propria sursă de energie nucleară.

Puţine date despre armele Poseidon au fost făcute publice, dar acestea sunt, în principiu, o combinaţie între o torpilă şi o dronă, care pot fi lansate de pe un submarin nuclear.

Torpilele sunt create pentru a fi transportate de submarinele nucleare Belgorod şi Habarovsk, a informat TASS.

“Lucrările la infrastructura unui centru de coastă, care să găzduiască două submarine speciale în Kamceatka, urmează să se termine anul viitor”, a citat TASS o sursă din apărare, care a făcut declaraţia sub anonimat.

Flota rusă de submarine balistice nucleare are baza pe coasta sud-estică a Peninsulei Kamceatka, în Estul îndepărtat al Rusiei.

Oceanul Pacific şi Marea Ohoţk scaldă coastele de est şi de vest ale Peninsulei Kamceatka.

citeste integral pe stiripesurse

RECLAMA 8

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *