O scânteie ar putea duce la o nenorocire: Rusia și China au trimis numeroase vase de luptă aproape de Japonia

Cel puțin opt nave de război din Rusia și China au fost observate în mările din apropierea Japoniei în această săptămână. Este un alt semn al presiunii aparente pe care cei doi parteneri o exercită asupra Japoniei, pe măsură ce relațiile se deteriorează din cauza crizelor din Ucraina și Taiwan.

Ministerul japonez al Apărării a declarat că forțele sale au observat cinci nave de război rusești, conduse de un distrugător antisubmarin, navigând prin strâmtoarea Tsushima, care separă Japonia de Coreea de Sud. Flotila de cinci nave rusești se află de o săptămână în apropierea insulelor japoneze, de la Hokkaido, în nord, până la Okinawa, în sud, a precizat ministerul într-un comunicat de presă.

Marți, cel puțin două vapoare de război și o navă de aprovizionare din China au fost observate în Insulele Izu, la aproximativ 500 de kilometri la sud de capitala Tokyo. Una dintre aceste nave părea să fie Lhasa, un distrugător de rachete ghidate Type 55 și una dintre cele mai puternice nave de suprafață ale Chinei.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

 118 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.