Omenirea se îndreaptă cu pași rapizi spre un dezastru de proporții apocaliptice

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Emisiile globale de dioxid de carbon legate de energie au atins un nivel record anul trecut, deşi mai multe tehnologii curate, cum ar fi energia solară şi vehiculele electrice, au contribuit la limitarea impactului consumului crescut de cărbune şi petrol, a anunţat joi Agenţia Internaţională pentru Energie (AIE), transmite Reuters.

În următorii ani vor fi necesar reduceri profunde ale emisiilor, în principal din arderea combustibililor fosili, pentru a fi îndeplinite obiectivele de limitare a creşterii temperaturilor la nivel global şi de prevenire a schimbărilor climatice, au spus oamenii de ştiinţă, informează News.ro.

”Încă vedem creşterea emisiilor de la combustibilii fosili, împiedicând eforturile de a îndeplini obiectivele climatice ale lumii”, a declarat directorul general al AIE, Fatih Birol, într-un comunicatul care însoţeşte raportul.

Raportul agenţiei de supraveghere din Paris vine la doar câteva săptămâni după ce marii producători de combustibili fosili precum Chevron, Exxon Mobil şi Shell au raportat profituri record, în timp ce BP a dat înapoi lanurile de reducere a producţiei de petrol şi gaze şi de reducere a emisiilor.

”Companiile internaţionale şi naţionale din sectorul combustibililor fosili realizează venituri record şi trebuie să-şi asume partea lor de responsabilitate”, a spus Birol.

Emisiile de carbon au crescut, în ciuda eforturilor

Emisiile globale din sectorul energie au crescut cu 0,9% în 2022, până la un record de 36,8 miliarde de tone, a arătat analiza IEA.

RECLAMA 8

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *