DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

ONU trage un semnal de alarmă: Pământul se îndreaptă către o încălzire cu 2,6 grade Celsius

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Pământul riscă să fie cu 2,6°C mai cald până la sfârşitul acestui secol, pe baza angajamentelor actuale în lupta împotriva emisiilor de gaze cu efect de seră, trage un semnal de alarmă ONU joi, într-un nou raport pe care-l publică cu doar câteva zile înaintea COP27, iar secretarul general al ONU Antonio Guterres avertizează că lumea ”nu-şi mai poate permite să facă greenwashing”, relatează AFP.

Obierctivele neutralitţăţii carbonului ”nu valorează nimic” fără acţiuni care să le onoreze, subliniază secretarul general al ONU, insistând că lumea ”nu-şi mai poate permite să facă greenwashing”. ”Avem nevoie de acţiune climatică pe toate fronturile şi avem nevoie de ea acum”, a tunat Antonio Guterres la publicarea acestei evaluări a ONU-Environnement a angajamentelor semnatarilor Acordului de la Paris din 2015 de luptă împotriva modificărilor climatice.

Însă statele încă nu-şi respectă angajamentele, iar traiectoria actuală conduce Terra către o încălzire cu 2,8°C, potrivit unui raport al Programului ONU pentru Mediu (PNUE).

Divergențe în ceea ce privește măsurile împotriva încălzirii globale

Cele două traiectorii sunt cu mult peste obiectivele Acordului de la Paris – oprirea încălzirii ”clar sub” 2°C, dacă este posibil la 1,5°C faţă de nivelul din epoca preindustrială, transmite news.ro.

CITESTE INTEGRAL PE OBSERVATORNEWS

 110 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos