Orașul Nădlac intră în carantină! Granița va fi blocată

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Orașul Nădlac va intra în carantină pe o perioadă de 14 zile. Această măsură a fost luată în urma creșterii ratei de infectare până la 4,83 de cazuri la mia de locuitori.

Situație critică în județul Arad. Orașul Nădlac va intra în carantină pe o perioadă de 14 zile. Această măsură a fost luată în urma creșterii ratei de infectare până la 4,83 de cazuri la mia de locuitori. Carantina a intrat în vigoare de duminică, 14 februarie, ora 22:00.

Orașul Nădlac a intrat în carantină în urma unei hotărâri a Comitetului Județean de Urgentă Arad. Aceștia au hotărât carantinarea orașului în urma unei analize epidemiologice făcută de Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Arad.

Hotărârea CJSU Arad

”Se solicită Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea Ordinului Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă instituirea măsurii de carantină zonală, începând cu data de 14.02.2021 ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile, pentru Oraşul Nădlac, judeţul Arad”, se arată în hotărârea CJSU Arad.

Orașul Nădlac, ordin de carantinare

Pe perioada carantinei, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberată de angajator.

În intervalul orar 06.00-22.00, în interiorul localităţii, se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, cu unele excepţii.

În interiorul localităţii se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

RECLAMA 8

De asemenea, se limitează programul de lucru cu publicul al operatorilor economici şi se limitează numărul de persoane în incinta magazinelor la maximum 30% din capacitate, cu respectarea normelor de distanţare fizică şi de igienă sanitară. Începând cu data de 20 februarie, în zilele de sâmbătă şi duminică centrele comerciale îşi vor suspenda temporar activitatea până la ieşirea localităţii din carantină.

Sursa: evz.ro

Loading