Pâinea se scumpește din nou! Cât va costa o franzelă

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Noi scumpiri ale produselor de panificație în 2021! Producătorii au anunțat că vor fi nevoiți să crească din nou prețurile, din cauza faptului că au crescut toate costurile, atât pentru materia primă, cât și pentru producția în sine. Astfel, pandemia va afecta buzunarele românilor din ce în ce mai mult, începând cu simpla franzelă pe care o cumpărăm în fiecare zi.

Făina este mai scumpă

Consumatorii de produse de panificație trebuie să se aștepte la o altă scumpire cât de curând. Dacă, în prezent, o franzelă de 300 de grame a fost deja scumpită de la 1 leu la 1,30 lei, în viitorul apropiat prețul va fi de 1,5 lei. Producătorii de panificație au făcut acest anunț, completând că scumpirea este cauzată de producția slabă de grâu a anului trecut.

”În acest moment, prețul fabricii angro este între 0,95 și 1 leu, franzela fresh 300 de grame neambalată. Ca și estimare va ajunge undeva la 1,10 lei 1,20 prețul angro al fabricii de pâine, astfel încât pe raft va fi 1,40 -1,50. Acest lucru se va întâmpla foarte rapid, că deja materiile prime sunt în creștere. Ca să ne asigurăm o rentabilitate minimă va trebui să umblăm puțin la preț în sens crescător. În bugetul unei familii nu cred ca e atat de mult. Este o sumă, dar cred ca se poate depăși momentul”, a declarat Bogdan Iosif, administratorul unei fabrici de pâine din Urlaţi, pentru Antena 3.

Patronii din industria panificației au justificat noile prețuri prin scumpirile materiei prime. Drojdia a crescut cu 20%, iar uleiul de palmier cu 50%. În plus, prețurile pentru energia electrică, gazele naturale, motorină, benzină sunt, de asemenea, mai mari în 2021.

Citeste continuarea pe Agromedia.ro

Loading