Papa Francisc, anunț de ultimă oră despre o posibilă vizită în Ucraina și Rusia: ”Voi merge în ambele locuri sau în niciunul”

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Papa Francisc a anunțat sâmbătă că este dispus să meargă în vizită în Ucraina, țara care de mai bine de un an de zile este atacată de armata lui Putin, însă numai cu condiția să poată călători și în Rusia.

Papa Francisc, anunț de ultimă oră despre o posibilă vizită în Ucraina și Rusia. Suveranul pontif a subliniat faptul că războiul din Ucraina nu poate fi încheiat decât prin dialog și iniţiative concrete de pace.

Papa Francisc, anunț de ultimă oră despre o posibilă vizită în Ucraina și Rusia

„Voi merge în ambele locuri sau în niciunul”, a declarat Papa Francisc, capul Bisericii Catolice, într-un interviu acordat ziarului argentinian La Nacion, transmite Agerpres.

Încă din vara anului trecut, Suveranul pontif în vârstă de 86 de ani lua în calcul o călătorie în ambele state implicate în război. La acea vreme șeful Bisericii Catolice a spus că ar vrea să viziteze atât Kievul, cât şi Moscova.

”Mi-ar plăcea să merg (în Ucraina) şi am vrut să merg mai întâi la Moscova. Am făcut schimb de mesaje despre asta pentru că mă gândeam că dacă preşedintele rus mi-ar oferi o mică fereastră pentru a servi cauza păcii…Şi acum este posibil, după ce mă întorc din Canada, este posibil să reuşesc să merg în Ucraina. Întâi plănuiesc să merg în Rusia pentru a încerca să ajut într-un fel, dar aş vrea să merg în ambele capitale”, a declarat Papa Francisc anul trecut.

citeste integral pe rtv

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *