DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

PENSII 2023 Cât va fi pensia minimă de la 1 ianuarie 2023. Ce majorări a anunţat Guvernul

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Legea pensiilor urmează să fie modificată, iar de la 1 ianuarie 2023 se anunţă o majorare. În spațiul public s-au aruncat diferite cifre, însă momentan nu este cert ce procent de creştere vor avea pensiile.

PENSII 2023 Cât va fi pensia minimă de la 1 ianuarie 2023. În prezent, România are peste cinci milioane de pensionari, iar o mare dintre aceștia sunt nevoiți să se descurce cu venituri umilitor de mici. Guvernul s-a angajat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă să modifice legea pensiilor, astfel încât să fie eliminate inechităţile din sistem. Un sfert dintre pensionari sunt nevoiți să se descurce cu venituri de 1.000 de lei, iar pensia medie se învârte pe la pragul de 1.600 de lei!

Ministrul Finanțelor a declarat că această majorare de pensii va fi aplicată de anul viitor pentru a compensa din pierderea puterii de cumpărare din ultima perioadă. „Cu siguranţă, pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2023. Cu cât vor creşte, acest răspuns va veni în urma „votului” în care economia funcţionează în acest an. Dar, cu siguranţă, o creştere va fi, astfel încât erodarea de putere de cumpărare suferită cel puţin pe al doilea semestru să fie compensată”, a declarat Adrian Câciu, care a precizat că pensiile până în 2.000 de lei nu vor fi impozitate.

CITESTE INTEGRAL PE ROMANIATV

 98 Total vizualizari,  38 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra sau asteptati 10 secunde