DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Pensiile cresc, dar la anu’! Ultima veste proastă pentru milioane de pensionari români care voiau mai mulți bani

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Probleme majore pentru milioane de pensionari din România, potrivit ultimelor informații oficiale oferite de liberali. Astfel, se pare că pensiile nu vor mai crește în acest an, iar primele majorări ale acestor venituri ar urma să aibă loc de abia la începutul anului viitor. Fostul premier Ludovic Orban a recunoscut totul.

Pensiile vor crește, dar la anu. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022.

Pensia va crește, dar din 2022

„Există o decizie luată cu privire la pensii. Pensiile vor creşte de la data de 1 ianuarie 2022. La baza creşterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263 şi anume compensarea proporţiei de sută la sută a pierderii puterii de cumpărare ca urmare a inflaţiei şi, de asemenea, creşterea puterii de cumpărare prin creşterea punctului de pensie cu 50% din creşterea salariului brut pe economie”, a spus Orban, la Parlament, după şedinţa coaliţiei de guvernare.

Întrebat dacă în acest an nu va mai fi o altă creştere a punctului de pensie, decât cea de anul trecut, Orban a spus: „Cu siguranţă, punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022”.

Potrivit liderului PNL, „sistemul de a creşte punctul de pensie în iulie – septembrie a provocat foarte multe anomalii şi foarte multe discrepanţe în ceea ce priveşte cuantumul pensiei la categorii de pensionari cu o contributivitate similară”.

„Sigur, am discutat şi de procedura de recalculare a punctului de pensie, astfel încât să se facă dreptate pentru pensionari, o procedură care începe şi care se va derula într-un ritm cât de alert este posibil. Procedura de recalculare urmăreşte un lucru foarte simplu, şi anume: dacă un pensionar are o contribuţie similară, să aibă aceeaşi pensie, indiferent de anul în care s-a pensionat”, a afirmat Orban.

Ce se întâmplă cu pensiile speciale

Referindu-se la pensiile speciale, Orban a amintit că în planul Guvernului există ca obiectiv realizarea unui proiect de lege al pensiilor, care va cuprinde şi reglementări privitoare la pensiile speciale, pensiile de serviciu, pensiile ocupaţionale.

Continua Stirea pe b365.ro

 567 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos