Piti Puia, copilul român de etnie romă,în vârstă de 12 ani, distribuit în filmul „Place des victoires”, alături de Guillaume De Tonquédec şi Richard Bohringuer, a stârnit uimire şi emoţie prin povestea sa impresionantă. „O poveste cum numai prin basme mai auzim şi mai întâlnim”, au descris jurnaliştii francezi apariţia copilului român care a reuşit să-şi facă drum din cartierul sărăcăcios situat într-o margine de suburbie pariziană şi să păşească pe covorul roşu de la Cannes.

Pe 6 noiembrie 2019, filmul  „Place des victoires”, realizat de Yoann Guillouzouic, va apărea pe marile ecrane din Franţa, precizează LCI.   După ce şi-a petrecut mare parte din copilărie în bidonvilul din Montreuil, oraş din suburbia Parisului, copilul a fost descoperit de directoarea de casting Elsa Pharaon. A fost susținut și ajutat de membrii și asociații producției să invețe limba franceză iar patru ani mai târziu a devenit vedetă.

Filmul este povestea unei întâlniri salvatoare între Gagic( Piti Puia) şi Bruno( Guillaume De Tonquedec). Gacic, un copil al străzii, isteţ şi zvăpăiat, va reuşi prin naturaleţea sa, să redea un nou avânt existenţei lui Bruno, un bărbat de 40 ani, pe cale să cedeze în faţa  eşecurilor  profesionale şi familiale.

Dincolo de magia ficţiunii şi de luminile reflectoarelor de la Cannes, destinul pare să-i surâdă băiatului şi în viaţa reală, un licăr de speranţă poate şi pentru sutele de copii români ce trăiesc în mizeria din „locuinţele” improvizate sub podurile din suburbiile pariziene.

Sursa: Adevărul