POLUARE masivă în București noaptea trecută. Motivul incredibil descoperit de Garda de Mediu. ”Au fost identificate zeci de focare”

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

POLUARE masivă în București noaptea trecută, Garda de Mediu anunțând imediat că a descoperit sursa, aceasta fiind una incredibilă.

POLUARE masivă în București noaptea trecută. Toți indicatorii de măsurare a calității aerului din București au „explodat” efectiv, arătând depășiri uriașe.

La miezul nopții se simțea un miros de ars în toate cartierele bucureștene, aerul fiind irespirabil. Dacă în timpul săptămânii se poate da vina pe trafic, duminică noaptea străzile Bucureștiului sunt pustii, mai ales în condițiile stării de alertă, odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi care interzic circulația după ora 22:00 fără motive justificate.

POLUARE masivă în București noaptea trecută din cauza Lăsatei Secului

De această dată, poluarea a fost cauzată  de sărbătorirea Lăsatei Secului, anunță Garda de Mediu. Localnicii din zonele periurbane au sărbătorit incendiind cauciucuri în Sintești și Vidra, acolo unde au fost desfășurate echipaje de jandarmi și inspectori de la Garda de Mediu.

Acestea au degajat un fum gros care a fost dus de vânt și spre București.

Duminică seara erau vizibile zeci de astfel de incendieri generate de locuitori.

Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, a declarat luni dimineață la Digi24 că cele mai frecvente focare de poluare au fost în localitățile Vidra, Măgurele și în special în Sintești: „Ne raportăm la valorile maxime admise pentru o zi de PM10 și PM2,5, particule aflate în suspensie în aer, valorile au fost foarte mari aseară, s-a ajuns la de peste zece ori valoarea maximă admisă. Noi am lăsat zona liberă când ne-am retras și nu mai existau focare importante”.

Citeste continuarea pe B365.ro

RECLAMA 8

Loading