Președintele ANAF anunță măsuri ferme împotriva evaziunii fiscale. Cum vor fi împiedicate noi cazuri de mită printre inspectori

Noul președinte al Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuș, anunță că va declanșa, cu sprijinul celor de la Antifraudă, acțiuni foarte ferme în zona marii evaziuni fiscale de la noi din țară.

Lucian Heiuș a fost numit președinte al ANAF de către premierul Nicolae Ciucă, prin decret, în urmă cu o lună. Aceasta ar fi una dintre primele sale acțiuni, de când se află la conducerea instituției.

„Începem acțiuni foarte ferme cu Antifrauda acolo unde se produce marea evaziune fiscală. Am declarat de la începutul mandatului meu că nu mi se pare normal să mai irosim resursele ANAF, care oricum sunt limitate, alergând după un comerciant care vinde și el 3 covrigi și un suc la un colț de stradă, într-un chioșc. Trebuie să mergem acolo unde se produce marea evaziune fiscală”, a spus președintele ANAF, în cadrul emisiunii Ora de Profit, de la Prima TV.

Totodată, președintele ANAF a mai anunțat că acțiunile de control vor fi direcționate și către marile companii, pentru a vedea, printr-o analiză a dosarului prețului de transfer, dacă principiul conform căruia profitul este impozitat acolo unde se produce este respectat, fără a fi externalizat spre alte zone. Noul președinte ANAF anunță și ce va face pentru a împiedica noi cazuri de mită printre inspectori, ca și cu procesul de digitalizare a serviciilor fiscale.

 132 Total vizualizari,  10 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.