Preşedintele Bulgariei sfidează Europa: Nu vom da Ucrainei nicun fel de arme

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Cât va fi guvernul interimar în funcţie, Bulgaria nu va oferi Kievului nici avioane de vânătoare, nici tancuri, nici complexe de rachete, a anunţat preşedintele Radev

“Atâta timp cât guvernul interimar este la conducere, Bulgaria nu va furniza Ucrainei nici avioane de vânătoare, nici sisteme de rachete antiaeriene, nici tancuri, nici transportoare blindate”, a declarat președintele bulgar, Rumen Radev, în faţa jurnaliștilor, în timpul participării sale la Conferința „Anticorupție și Securitate Națională”. Declarațiile sale sunt în mod categoric împotriva cursului paneuropean de furnizare de tot felul de arme Kievului, cum ar fi muniție, lansatoare de rachete, tancuri, avioane de vânătoare, relatează Sega preluat de Rador.

Radev a definit refuzul Bulgariei de a furniza arme drept o decizie suverană și a cerut partidelor participante la alegeri să-și clarifice de pe acum poziția în această chestiune în faţa alegătorilor. „Se cuvine ca cetățenii bulgari să cunoască de acum pozițiile partidelor care vor decide în curând în numele Bulgariei dacă vor face parte din eforturile de restabilire a păcii sau de prelungire a războiului”, a comentat el.

Radev a confirmat neparticiparea Bulgaria la achiziția europeană generală de muniție pentru Ucraina și a subliniat că Bulgaria va sprijini eforturile diplomatice europene de restabilire a păcii.

Cu o zi mai devreme, ministrul bulgar al apărării, Dimitar Stoianov, a susținut aceeași teză. „Bulgaria și guvernul bulgar nu pregătesc un acord suplimentar pentru furnizarea de asistență militară și militaro-tehnică Ucrainei”, a anunțat Stoianov, în faţa jurnaliştilor bulgari, la Bruxelles, după încheierea şedinţei comune a miniştrilor apărării şi afacerilor externe ai UE, în cadrul Consiliului Afaceri Externe/Apărare.

citeste integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *