Președintele Poloniei îl sfidează pe Zelenski: Nu avem suficiente avioane F-16 să trimitem Ucrainei

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Președintele PolonieiAndrzej Duda, a declarat că ţara sa are prea puține avioane de luptă F-16 pentru a putea discuta despre transferul unor astfel de aeronave în Ucraina, însă a subliniat că Varșovia sprijină pregătirea piloților ucraineni.

“Avem un număr relativ mic de aeronave F-16. Suntem gata să sprijinim procesul de pregătire a piloților ucraineni – am vorbit despre asta cu premierul și cu ministrul apărării naționale, Mariusz Błaszczak. Cu toate acestea, numărul de avioane F-16 pe care le deține nu ne permite să vorbim astăzi despre transferul vreunei părți a acestora în Ucraina” – a explicat Duda, citat de Polskieradio24.

Totodată, liderul de la Varşovia a subliniat că Polonia este pregătită să trimită în Ucraina aproape toate avioanele sale MiG-29, cu excepția menite să protejeze NATO.

citeste integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *