DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Președinție, dragostea mea!

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Un discurs citit pe prompter de Mircea Geoană la un seminar organizat zilele trecute de ASE este pus în ramă de mulți. Video-conferința a avut tema „Viitorul Europei”. Au mai vorbit Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale, apoi Nicolae Istudor, rector al ASE, și Gheorghe Hurduzeu, decan al Facultății de Afaceri Internaționale și Economie.

Geoană și-a prezentat discursul ca fiind „perspectiva mea economică și pentru o nouă Românie”, deci fără legătură cu treburile sale prin sediul Alianței Nord-Atlantice. La ASE a fost o dezbatere despre economie, nu despre armată. Dar Geoană a vorbit din sediul NATO, cu sigla Alianței pe fundal și steagul național alături. Scenografia gândită atent n-avea nimic comun cu prezentarea unor opinii politice despre România. Un tablou solemn și țeapăn, din care doar dădea din buze ca o icoană făcătoare de minuni. Doamne iartă-mă, dar Geoană anunța din acea ramă adevărate minuni care ar sta în puterea românilor, dacă s-ar lăsa conduși de el, desigur.
Mircea Geoană își folosește funcția pentru a da greutate și aer internațional mesajelor politice pe care le transmite tot mai des. Ceea ce nu-i fair. Temele pentru care se bagă-n vorbă sau se cere intervievat nu totdeauna au legătură cu atribuțiile sale de serviciu, ci mai degrabă cu politica din România. Dintr-un birou cu sigla NATO face politică personală. Faptul ne aduce în memorie faimosul scandal de acum câțiva ani din SUA, când o persoană însemnată, becher nevoie mare, a folosit mail-ul oficial al foncției pentru a transmite tot felul de scrisorici personale.

N-am să mă refer la discursul propriu-zis citit de Geoană întrucât nici personajul, nici afirmațiile pe care le face nu sunt credibile. Discursul a fost preluat pe diferite site-uri și fiecare poate să-și facă propriile opinii.

TEXT PENTRU CEI CARE-L VOR NUMI,
NU PENTRU CEI CARE-L VOR ALEGE

Textul citit de Geoană este un produs de laborator, scris profesionist, bine structurat. Poate să fie apreciat în diverse cancelarii interesate, dar nu exprimă pic de empatie față de realitățile stringente ale societății românești. Pare scris de oameni pricepuți să demonstreze simultan un lucru și contrariul său, dar care nu cunosc frământările din România profundă.
Afirmațiile lui Geoană din acel discurs sunt ca zdrăngănitul acelor clopoței atârnați de sfoară la prispa casei care clipocesc când bate vântul ca să alunge duhurile rele. Sună frumos, dar nu fac nimic. Geoană crede că românii sunt impresionați să-i vadă noul look, ras în cap și cu ochelari și că abia așteaptă să-l vadă citind pe prompter diverse chestii sub faldurile NATO. Pe el nici nu-l prea interesează ce cred oamenii de rând. El se adresează celor de la care așteaptă să-l numească, nu celor de la care speră să fie votat.

CITESTE INTEGRAL PE COTIDIANUL

 148 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos