DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Prima zi în care românii sunt vaccinați cu serul Moderna. Ce se întâmplă cu cei care vor neapărat Pfizer

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Joi, 4 februarie 2021, este prima zi în care românii sunt vaccinați cu serul Moderna. Vaccinul a fost adus în țara noastră ca urmare a numărului limitat de doze cu ser Pfizer. Astfel, cine a fost programat să fie vaccinat în februarie, va primi serul Moderna.

Prima zi în care românii sunt vaccinați cu serul Moderna

Astăzi este prima zi în care românii sunt vaccinați cu serul anti-coronavirus de la Moderna. Dozele cu acest vaccin au fost împărțite în centrele din țară și nu au nevoie de condiții de păstrare dificile ca în cazul serului Pfizer Bion Tech.

Cei care sunt programați acum la vaccin și refuză să se imunizeze cu serul Moderna, vor trebui să se reprogrameze, însă nimeni nu le garantează că vor primi serul Pfizer Bion Tech, așa cum își doresc.

„Din data de 4 februarie, în toate centrele de vaccinare se va efectua vaccinarea cu vaccinul de la Moderna, până pe data de 16 februarie”, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Vaccinul Moderna se depozitează în condiții de temperatură de 2-8 grade și au o stabilitate de 30 de zile, timp în care pot fi folosite. Flacoanele sunt de 10 doze, iar cantitatea care se administrează este de 0,5 ml, comparativ cu 0,3 ml în cazul vaccinului Pfizer.

„Vaccinarea nu este o chestiune cum este cumpărătura, în care poți să-ți alegi. Este o politică de sănătate publică, care se desfășoară în primul rând după niște reguli care sunt medicale. Dacă nu accepți regulile, poți să nu te vaccinezi”, a declarat Călin Alexandru, reprezentantul DSU la CNCAV.

Pfizer și Moderna – vaccinuri foarte asemănătoare

Citeste continuarea Huff.ro

 191 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos