Probleme pentru românii care stau la curte: În curând nu vor mai avea voie să facă asta

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Uniunea Europeană a adoptat o nouă directivă care va avea un impact semnificativ asupra aproximativ 3,5 milioane de gospodării din România, în special cele din mediul rural.

Începând din 2030, sobele tradiționale pe lemne vor fi interzise, ca parte a eforturilor de a promova metode de încălzire mai sustenabile și mai prietenoase cu mediul.

Această măsură face parte din angajamentul Uniunii Europene de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră și de a îmbunătăți calitatea aerului în statele membre. Sobe tradiționale pe lemne sunt cunoscute pentru emisiile lor mari de particule și poluanți, care afectează sănătatea umană și contribuie la degradarea mediului înconjurător.

Înlocuirea sobelor pe lemne cu alternative mai curate, cum ar fi sistemele de încălzire pe bază de energie regenerabilă sau sistemele de încălzire electrică eficiente energetic, este văzută ca o mișcare necesară pentru atingerea obiectivelor de mediu ale UE și pentru a aduce beneficii pe termen lung pentru sănătatea publică și calitatea vieții în comunitățile rurale din România.

Pompele de căldură reprezintă o alternativă modernă și eficientă pentru încălzirea și răcirea locuințelor, comparativ cu sobele tradiționale pe lemne. Iată câteva dintre avantajele acestora:

Eficiență energetică: Pompele de căldură sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic. Ele utilizează căldura din mediul înconjurător (aer, sol, apă) și o transferă în interiorul locuinței. Eficiența lor poate fi mult mai mare decât a sistemelor tradiționale de încălzire, cum ar fi cele pe bază de combustibili fosili.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *