DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Proteste în toată țara contra restricțiilor. Prima reacție a lui Raed Arafat

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Noi proteste se desfășoară luni seara în Capitală și mai multe orașe din țară, împotriva restricțiilor impuse de autorități din cauza creșterii ratei de infectare cu COVID. Sunt sute de persoane în Piața Victoriei din București, la fel la Botoșani sau Sibiu, în timp ce la Constanța și Timișoara, numărul acestora este mai mic.

Raed Arafat, șeful DSU, a tras un nou semnal de alarmă luni seara, spunând că numărul cazurilor de COVID este în creștere, iar situația paturilor de la ATI este dificilă. Precizările sale au venit în contextul noilor proteste împotriva restricțiilor impuse de autorități.

„Dacă luăm cazurile active, 77.082 de cazuri. Unde eram în 5-6 martie: la 47.000. De la 34.000 la 4 februarie. Mai mult decât dublat şi poate lua o tendinţă de creştere mai abruptă, dacă nu respectăm regulile. Cei care urlă și nu le plac măsurile, să ne spună cum văd ei lucrurile”, a mai spus șeful DSU.

Șeful DSU le-a mai cerut protestatarilor anti-mască ți anti-restricții să-și probeze punctele de vedere.

„Nu am ce să comentez. Protestează și vin cu unele puncte de vedere care trebuie să le probeze. La acest moment, probele sunt de cealaltă parte și sunt mai puternice, iar realitatea din România este alta din punct de vedere al pandemiei”, a declarat mai precizat Raed Arafat.

Șeful DSU a mai tras un semnal de alarmă, la final: există o creştere constantă a numărului de pacienţi cu forme grave, care sunt intubaţi şi necesită tratament de Terapie Intensivă, iar găsirea locurilor e uneori dificilă.

Citeste continuarea pe Huff.ro

 175 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos