Radu Tudor avertizează! Sunt în joc ‘zeci de miliarde de euro’: ‘România nu controlează apele sale teritoriale!’

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Analistul Radu Tudor atrage atenția asupra unor probleme serioase pentru România, mai ales în contextul războiului din Ucraina și crizei energetice.

Romania va anunta anul acesta inceperea procedurilor privind exploatarea rezervelor de gaze din Marea Neagra, precizează Radu Tudor, pe blogul său. Însă abia de atunci apare marea problemă, pe care o sesisează acesta:

„Protejarea exploatarii, realizata de o companie privata si una a statului roman, presupune existenta unor capacitati navale de suprafata si submarine. Desi dotarea Fortelor Navale Romane lasa mult de dorit, patrularea de suprafata o putem realiza, chiar daca puterea de foc este redusa. Presupunem ca nu va fi nevoie de folosirea ei. Dar problema cea mai grava o constituie faptul ca Romania nu controleaza apele sale teritoriale, zona contingua si zona economica exclusiva in zona submarina. Apele teritoriale sunt pana la 12 mile marine de tarm, zona contigua, 24 mile marine”, a scris Radu Tudor, pe blogul său.

Miză de zeci de miliarde de euro

„Romania, are, asadar, o problema extrem de mare, cu o exploatare de zeci de miliarde de euro in zona economica exclusiva dar si cu protejarea apelor teritoriale si in zona contigua ce nu poate fi asigurata in zona submarina. Fara o minima asigurare submarina, averea energetica de zeci de miliarde de euro a Romaniei din Marea Neagra este vulnerabila si poate fi oricand in pericol.

citeste integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *