Secretarul de stat în MAI Raed Arafat avertizează că, în starea de alertă, responsabilitatea a fost transferată la cetățeni și a atras atenția că deciziile greșite luate acum vor avea efecte nedorite în următoarele 2 săptămâni.

  • Raed Arafat avertizează că responsabilitatea cetățenilor este mult mai mare în starea de alertă.
  • Arafat susține că nerespectarea recomandărilor poate avea un impact major în următoarele săptămâni.

Raed Arafat a spus, sâmbătă, în Vama Albița, unde i-a întâmpinat pe medicii și asistenții români întorși din misiunea din Republica Moldova, că a văzut oameni fără măști de protecție pe față, în mijloacele de transport în comun, în prima zi din starea de alertă.

„Într-o garnitură de tramvai, în București, din 20 de oameni cred că 2-3 purtau măști. Am văzut oameni care poartă masca, oameni care nu poartă. Fiecare dintre noi trebuie să atenționăm pe cei care nu respectă regulile, elegant, respectuos”, a spus Arafat.

Raed Arafat a vorbit și despre mesajele de pe Internet care îndeamnă la nerespectarea regulilor sau cu privire la eficiența vaccinurilor.

„Încă auzim acest lucru, că virusul nu există. Dacă nu mai respectăm regulile, riscul e să vedem un impact major. Am început să aud și vorbe despre vaccinare, că noi nu avem nevoie. Încă nu a apărut un vaccin, vine și riscul gripei sezoniere, vor fi două boli mortale. Va trebui să facem o campanie de vaccinare mai amplă”, a subliniat Raed Arafat.

Sursa ObservatorNews.ro