Raed Arafat, avertisment privind varianta Omicron: ”Va ajunge peste tot”. Precizări despre vaccinare

Fii la curent cu noutățile

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, avertizează că varianta Omicron a Covid-19 va ajunge peste tot. Oficialul a făcut precizări și în privința vaccinării în această perioadă.

Tot mai multe state din lume raportează cazuri de infectare cu Omicron, așa cum a fost denumită noua mutație a Covid-19.

Din păcate, procesul de infectare cu această variantă este unul similar debutului pandemiei, în sensul că nicio regiune a globului nu va scăpa neatinsă de impactul bolii, crede Raed Arafat, șeful DSU.

Într-un briefing al Guvernului României, secretarul de stat din MAI a anunțat că mutaţia Omicron a coronavirusului ”va ajunge peste tot”.

Raed Arafat avertizează: ”Tulpina Omicron va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea să o oprească”

Duminică, Raed Arafat a spus că noua tulpină se va răspândi treptat în toată lumea și nu poate fi oprită.

”În final, tulpina va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea s-o oprească, am văzut asta când a început pandemia în China. Singurul lucru care se face acum este întârzierea răspândirii și cumpărarea de timp până aflăm dacă răspunde la vaccin, nu răspunde la vaccin, dacă e mai ușoară, dacă impactul ei pe sănătate e mai grav…

Deci astea toate sunt acum lucruri care se analizează de către specialiști, pentru a veni cu concluziile lor în următoarele săptămâni”, a spus șeful DSU, duminică.

Arafat îndeamnă populația să se vaccineze în continuare anti-Covid

Oficialul le-a transmis oamenilor să se vaccineze în continuare anti-Covid, dat fiind faptul că tulpina nu este încă predominantă, iar vaccinurile sunt eficiente împotriva variantelor de coronavirus care sunt în prezent în circulație.

Citeste integral pe Fanatik.ro

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.