DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Raed Arafat explică: de ce se închid magazinele la ora 18.00

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
Processing

Sustine acest proiect

Daca doriti sa sustineti acest proiect o puteti face printr-un simplu click. Ne luptam cu cenzura in mediul online, in concluzie singura noastra sursa de sustinere al acestui proiect este bunavointa dumneavoastra.

  • EUR *
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Raed Arafat explică logica măsurii care vizează închiderea magazinelor începând cu ora 18.00. În localitățile unde rata de incidență a depășit 4, respectiv 7,5 la mia de locuitori, programul magazinelor a fost scurtat. Aceasta este una dintre măsurile impuse recent de autorități pentru limitarea răspândirii coronavirusului. De asemenea, s-a decis interdicția de circulație după ora 20.00.

De ce se închid magazinele la ora 18.00

Șeful DSU a vorbit despre motivul pentru care autoritățile au scurtat programul magazinelor și au limitat circulația după ora 20.00. Măsura a nemulțumit mii de români care au ieșit în stradă să protesteze. Raed Arafat a justificat aceste decizii. El spune că dacă magazinele se închid la ora 18.00, până la ora 20.00 au timp să ajungă acasă și angajații li ultimii clienți.

„După discuţii în cadrul Comitetului Naţional, după ce a ajuns la Comitetul Naţional s-a ajuns să rămână ora 20.00 şi magazinele ora 18.00 pentru că logic situaţia este ca la ora 20 lumea să fie ajunsă acasă”, a declarat Raed Arafat.

De asemenea, Raed Arafat a declarat că cele două măsuri sunt în corelație și că dacă circulația ar fi fost interzisă de la ora 20.00, iar magazinele rămâneau deschise până ora 22.00, oamenii și-ar fi făcut declarație și ar fi spus că au nevoie de ceva de la magazin. Arafat admite că aceasta nu este o măsură plăcută, dar vizează reducerea mobilității pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Citeste continuarea pe Huff.ro

Loading

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos

Aceasta fereastra se va inchide in 8 secunde