Raed Arafat și-a spus părerea despre vaccinarea cu AstraZeneca. Ce trebuie să știe românii

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Share

Secretarul de stat Raed Arafat și-a spus părerea cu privire la vaccinarea cu AstraZeneca. El susține că România a luat o decizie foarte bună de a retrage dozele de vaccin suspendat în Italia. totodată el i-a încurajat pe toți românii să se vaccineze în continuare și să nu fie reticenți cu privire la acest vaccin.

Raed Arafat îi îndeamnă pe români să se vaccineze în continuare

Totodată, Arafat a precizat că oamenii ar trebui să discute cu profesioniști și specialiști în domeniu dacă au nelămuriri, iar pe aceasă bază să ia o decizie. El a tras un semnal de alarmă despre discuțiile nefondate, care nu au părerea unei persoane în cunoștință de cauză și care ar putea crea mai multă confuzie pentru orice dorește să se vaccineze.

În același timp Arafat a semnalat mai multe dezinformări din ultima perioadă, care au circulat în mediul online și nu numai.

„Fără discuție acest scandal ar putea duce la o scădere a dorinței de vaccinare, la teamă în rândul populației. Orice discuție trebuie purtată cu oameni din domeniu, care știu despre ce e vorba. Discuții care sunt nefondate, care nu folosesc date științifice și care merg pe partea emoțională, duc la îndepărtarea populației. România a luat o măsură înțeleaptă de sistare a acelui lot, până când se va pronunța și Agenția Europeană a Medicamentului. (…) Este clar că acum nu avem suficienți oameni vaccinați ca să oprim valuri de infectări. Rolul de limitare a impactului nu-l poate avea doar o instituție, ci și cu individul – toți – suntem o echipă. În ultimele zile au fost dezinformări dure”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Citeste continuarea pe site-ul sursa Fresh24.ro

Loading