Raluca Turcan a dezvăluit ce se întâmplă cu alocațiile, dar și cu cât cresc pensiile în 2022

Ministrul Muncii Raluca Turcan a făcut un anunț important despre alocații și pensii. Aceasta a precizat că actuala legislație în materie de pensii va fi aplicabilă în anul următor, iar la finalul lui 2022 vom avea o nouă lege a pensiilor.

Raluca Turcan a făcut anunțul despre majorarea pensiilor și a alocațiilor

Ministrul Muncii a declarat sâmbătă 5 iunie 2021 că în momentul prezent se merge pe majorarea pensiilor făcută la finalul anului trecut, iar anul viitor pensiile vor crește cel puțin cu rata inflației.

„Legislaţia pe care o avem în momentul de faţă ne-a permis ca anul acesta să mergem pe majorarea pensiilor de 14% făcută la finalul anului trecut şi în condiţiile în care noua lege a pensiilor, cel mai probabil, va fi gata la finalul anului 2022, înseamnă că anul viitor vom rămâne cu actuala legislaţie în materie de pensii şi cel mai probabil vor creşte cel puţin cu rata inflaţiei”, a arătat ministrul muncii, citată de Agerpres.

Totodată ministrul a mai adăugat că presiunea pe sistemul de pensii este una foarte mare, mai ales având în vedere că până în anul 2030 vor ieşi în plus, faţă de cât ies în mod normal, la pensie aproximativ 1,8 milioane de pensionari, ca urmare a boom-ului de natalitate din perioada 1966 – 1969.

Când vor crește alocațiile

Citeste integral pe Fresh24.ro

Comentarii Facebook
Pentru a inchide POPup-ul apasa pe imaginea de mai jos