Rareș Bogdan, despre legile securității: Ca lider PNL și al coaliției, niciodată nu voi fi de acord să fie încălcate libertățile individului și ale presei / Dacă un ofițer de informații poate să treacă la acțiuni de urmărire penală, nu e în regulă

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat, vineri seara, la Digi24, că este nevoie de adoptarea unui nou cadru legislativ pentru serviciile de informații și a susținut că, în calitate de lider al PNL și al coaliției, niciodată nu va fi de acord să fie încălcate libertățile individului și ale presei, dând ca exemplu că, dacă un ofițer de informații poate să treacă la acțiuni de urmărire penală, nu e în regulă.

Rareș Bogdan a susținut că nu știe cine a scris proiectele publicate în exclusivitate de G4Media și că acestea nu au fost discutate de liderii coaliției.

„Cei care au legile acestea sunt reprezzentanții Guvernului, respectiv cele patru comisii din Parlament – comisia SRI, comisia SIE, comisia de apărare din Senat și comisia de apărare din Camera Deputaților. Au 9 din 10, pentru că în total sunt 10 legi. Singura pe care nu o au și o vor primi este cea a CSAT. (…) Ce a ieșit în spațiul public nu sunt convins că este ceea ce este în momentul de față… Sunt variante de lucru, pe care colegii noștri vor veni cu controlul parlamentar și vor veni cu inițiativa legislativă împreună cu guvernul și în parteneriat cu cei cărora li se adresează”, a afirmat prim-vicepreședintele PNL.

CITESTE INTEGRAL PE G4MEDIA

 100 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.