Rareș Bogdan o apără pe Anca Alexandrescu, în războiul cu liberalul Ciprian Ciucu: ‘Genul acesta de acțiune este una care dovedește că încă avem lacune la Învățarea actului democratic din această țară’

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, i-a luat apărarea Ancăi Alexandrescu, în scandalul cu primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Rareș Bogdan a punctat că libertatea presei trebuie apărată, indiferent că aceasta critică Guvernului liberal sau Partidul Național Liberal.

„Vom avea o discuție luni cu Ciprian pe această temă. Eu le spun tuturor politicienilor, inclusiv lui Ciprian Ciucu, nimeni nu a câștigat niciodată, oricât a fost de puternic, și Liviu Dragnea, și Victor Ponta, au fost extrem de puternici, și Adrian Năstase, și Traian Băsescu, și cu toate acestea nu a câștigat nimeni războiul cu presa. În plus, toți politicienii trebuie să înțeleagă ceva. Presa e necesară într-o democrație.

Nu există democrație fără presă. Presa este a patra putere în stat și uneori forța ei ajunge să fie în top 2 sau top 3 de putere în stat. Niciodată, chiar dacă uneori nu ne convine ceea ce face presa, cu mine nu e întotdeauna cea mai prietenoasă presa, asta nu înseamnă că trebuie să te gândești la acțiuni prin care presa ar trebui pusă la punct sau ar trebui călcată pe cap, sau ar trebui de venit cu presiuni asupra presei, nu. Genul acesta de acțiune este una care dovedește că încă avem lacune la Învățarea actului democratic din această țară.

Nu știu exact ce s-a întâmplat, voi lua detalii, dar pot să spun că PNL nu va susține niciodată, da niciodată, că trebuie să existe acțiuni de intimidare asupra instituțiilor de presă, inclusiv a celor foarte critice la adresa unor lideri politici. Acesta este rolul presei. 

Citeste integral pe Bugetul

 105 Total vizualizari,  3 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.