Rareș Bogdan trage un SEMNAL pentru beneficiarii de pensii speciale! Sunt vizate toate pensiile de serviciu

Fii la curent cu noutățile

Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal, Rareș Bogdan, a declarat, pentru Bugetul.ro, că Guvernul PNL-PSD-UDMR trebuie să rezolve problema pensiilor speciale.

Europarlamentarul PNL/PPE a precizat, pentru Bugetul.ro, că toate pensiile trebuie plătite „pe contributivitate”.

În ceea ce privește majorarea pensiilor și salariilor magistraților, Rareș Bogdan a explicat, pentru Bugetul.ro, că ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, nu a avut de ales.

(…) nu putem continua cu pensii speciale. Pensiile trebuie plătite toate pe contributivitate. E un deziderat pe care trebuie să-l rezolvăm.

Cătălin (n.r. – Predoiu, ministrul Justiției), săracul, s-a trezit cu un bolovan în brațe, generat de nenumărate sentințe judecătorești, pe care nu le poți ignora, nici nu le poți eluda, nici nu le poți minimiza”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, liderul PNL.

Ministerul Justiției, despre majorare pensiilor și salariilor magistraților: „Ministerul Justiţiei nu poate ignora aplicarea unei hotarâri judecătoreşti definitive care i se adresează obligatoriu”

Referitor la majorarea pensiilor și salariilor magistraților, Ministerul Justiției s-a apărat, subliniind că această creștere nu se poate face prin ordin ministerial.

De asemenea, Ministerul Justiției a explicat că salariile și pensiile sunt adoptate prin legi adoptate succesiv, legi care  sunt necorelate și au dat naștere la numeroase litigii.

Concret, MJ susține că, dacă există vreo problemă, „ea rezidă în necorelările legislative”.

Citeste integral pe Bugetul

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.